Tilbake til pelsstell

 

 

 

Utstyr:

Bartekam

 

 

Stålkam

 

Kam med pinne

 

 

Børste (mason pearson mix)

 

Stålbørste (Chris Christensen gullbørste)

 

Myk børste

 

Saks

 

Klotang

 

Potesaks

 

Strikksaks (klippe strikker i pelsen)

 

Papillottpapir

 

Gummistrikker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Slik klipper du ører

 

Rasestandarden sier: Små, V-formet, båret opprettstående, ikke for bredt plassert. Dekket med kort pels med meget dyp, varm tanfarge.

 

De fleste Yorkshire Terrier valper har opprettstående ører ved 3-6 måneders alder, men i noen tilfeller skjer ikke dette. Noen opplever at ett øre reiser seg og at det andre henger. Noen kan oppleve at ørene er opprettstående, og at de «faller» under tannfelling for så at de blir opprettstående igjen.
Noen opplever at de aldri blir opprettstående og forblir med hengeører.

For å «hjelpe» til med at ørene skal reise seg er det viktigste å få klippet/barbert ørene slik at ikke ørene blir tunge p.g.a hår.

Få gjerne hjelp av noen til å holde hodet om det er første gangen, og tørr du ikke klippe så mye med engang. Klipp bare litt, øvelse gjør mester. Er du redd for å klippe i øreflippen når man skal klippe kantene, kan man ha et lys bak øreflippen så ser du hvor øreflippkanten går.

Slik klipper du ørene
Når man klipper ørene så klipp håret på fremsiden av øret, og ca 1/3 bak (1/3 er ca en tommelfingerbredd). Jevn kantene som følger ørets spisse V-fasong
.

 

 

Øret foran

 

 

Klipp kantene av ørene

 

 

Øret foran etter klipp

 

 

Øret bak før klipp

 

 

Klipp 1/3 del av øret bak, og lag en diamant form

 

 

Øret bak etter klipp

 

Slik taper du ørene
Har ikke ørene blitt opprettstående så kan man masere ørene daglig og evt tape ørene med Sctoch tape fra apotek. Da er det viktig at håret fjernes slik at tapen ikke henger fast sånn at det blir smertefullt for hunden da tapen skal taes av.
Når man har tapet ørene så lar man denne sitte på  3-5 dager før man bytter tape.
Det å tape ørene i opprettstående posisjon er ikke noe som er 100% sikkert, men det fungerer i mange tilfeller.

Lærører (konf med Vet. D. Heisler http://www.shooterdog.com/alexfaq3.htm#SLIMY)

Svært sjelden kan man oppleve at Yorkshire Terrieren deres får lærører. Rasen Dachs har større problem med dette enn hva vi har på rasen.
Kontaktet veterinær D. Heisler som hadde svar på dette spørsmålet og hva det er.
Lærører (kan også betegnes som engelsk øre eller vinterøre) er når øreflippen blir sort og «seig». Og utav benevnelsen lærøre så ser og kjennes øreflippen ut som lær.

Det er håravfall på øreflippen, og noen kan oppleve dette også på Yorkshire Terrierens neserygg, haser eller på enden av halen. Man vet faktisk ikke hva årsaken til håravfallet er, noen mener det er sopp og noen mener det er midd. Men ingen har noe fasitsvar på hvorfor dette kan oppstå. Det finnes ingen måte å forhindre det på, annet enn at man ikke klipper/barberer ørene så mye.
Det finnes råd for hvordan man kan forebygge dette se link
http://www.shooterdog.com/alexfaq3.htm#SLIMY
Unntakene med rådene som ligger på den nettsiden er at legemidlene ikke eksisterer i Norge, slik at man må kontakte veterinæren din og få registreringsfritak for å få tak i disse.
Man kan evt sjekke hos en veterinær nivået i skjoldbruskkjertelen. Hunder som har lærører evt håravfall på neserygg, haser eller på enden av halen kan ha nedsatt funksjon i skjoldbruskkjertelen.